Taoïstisch achtergrond...

Taoïstische Yoga

is een training, gericht op het ontwikkelen van fysiek, emotioneel en spiritueel evenwicht. Met Chi Kung (Qi Gong), Tao Yin en andere oefeningen wordt gewerkt aan lichaamsbewustzijn en vitaliteit. Meditaties brengen de noodzakelijke innerlijke rust en emotionele balans. Fysieke gewaarwording en gevoelsbewustzijn vormen het fundament voor de spirituele training, de Innerlijke Alchemie. Healing Tao kenmerkt zich door haar praktische, humorvolle en gedegen aard, van zowel de meest basale ontspanningsoefeningen tot aan de uiteindelijke voortreffelijk man of vrouw zijn. Gebaseerd op eeuwenoude technieken, tradities en aangevuld met de modernste wetenschappelijke inzichten biedt het een uitgebreid scala aan oefeningen, workshops en literatuur.

Universal Healing Tao (Taoistische Esoterische Yoga) is een systeem dat voor het Westen toegankelijk is gemaakt door voornamelijk Mantak Chia. In samenwerking met Juan Li en Michael Winn heeft hij de Healing Tao uitgewerkt tot een wereldwijde school voor taoïstische training.


Training en workshops

Taoisme staat eigenlijk voor de weg of het pad. Je zou het kunnen omschrijven als de natuurlijke weg van het zijn, het gaan van jouw eigen natuurlijke reis. De reis die je maakt, je levensweg begint uiteindelijke met een enkele stap. Ieder moment weer. De training begint bij jezelf: voel je je goed? Ben je moe? Heb je het gevoel dat alles te snel gaat? Via de healing tao training versterk je je basis, verhoog je eigen gewaarwording. Ben je bewust in welke situatie je spanning in je lijf oploopt, waar en op welke momenten verlies je kracht, energie? Vanuit een versterkte verbinding met je eigen bewustzijn kijk je dan naar je verbinding met jouw omgeving: De weg naar herstel van vitaliteit, gezondheid en welbevinden werkt op meerder fronten: Gewaarwording of bewustzijn waar je spanning of vermoeidheid oploopt.. Hoe raak je je vermoeidheid en spanning sneller kwijt. Op welke wijze kun je je vitaliteit vergroten. Verder nog: wordt je bewust van je grenzen en hoe verkom je dat je deze laat of gaat overschrijden? De training is eenvoudig als een wekelijks uurtje Qi Gong voor de nodige ontspanning. De training is tegelijk diepgaand als het ontwikkelen van het Boeddha-kind in de latere trainingen. Daartussenin krijgen we terloops inzicht in menselijke vraagstukken, oer beelden en strategische principes. De levensenergie: de alomtegenwoordige dans van yin en yang of water en vuur of man/vrouw, vormt de voeding tot transformatie van het werk. Maar ongeacht de wensen of ambities die je koestert voor je fysieke welzijn, je emotionele balans, jouw peace of mind of een mogelijke spirituele groei, je wordt in ieder geval gezonder, helderder en aangenamer in de omgang. Je waarachtigheid neemt toe. Zonder je best te doen uit te reiken naar een vooruitstrevend doel in een imaginaire toekomst, kom je aan op je eigen pad en openbaart de Weg zich onder je voeten.


Tot slot en vervolg

De trainingen maken deel uit van de basis technieken en chi kungs van de Healing Tao. Deze resulteren in het zacht maken van het lichaam, het ontdoen van spanningen en energetisch opschonen. Het tot stand brengen van beter aarden, ontspannen in je structuur en een begin te maken om stress in het lichaam om te zetten naar meer balans en evenwicht en het activeren van de innerlijke glimlach. Hiervoor zijn een aantal trainingen, technieken en Chi Kungs beschikbaar. Het gevoel van meer balans kan al snel bereikt worden in een kleine warming-up aan het begin van de dag. Dit zal de mensen alerter maken, balanceert de 5 zintuigen, doet de organen ontspannen en mensen krijgen het gevoel beter in hun vel te zitten gedurende de rest van de dag. Door regelmatig trainen wordt de geestkracht - of beter voelbewustzijn- versterkt: wat de Taoïsten I-kracht noemen.